Gyártók
Termékek
  Hírlevél feliratkozás
  Vezetéknév: 
  Keresztnév: 
  E-mail: 
  Biztonsági kód: 
  Gépelje be a biztonsági kódot:

  Feliratkozás

  FOXPOST Parcel locker

  Bankkártyás fizetés

  Események, kiállítások

  XXXIV. Vasútmodell Parádé - Pécs

  Korábbi események

  II. Nemzetközi Viharsarki Vasútmodell Kiállítás 2024.05.10-12.

  A 2024. május 10-12. között megrendezésre kerülő rendezvényre szeretettel várunk mindenkit Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központba.
  Cím: 5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.
  Egyesületünk külföldi és hazai kiállítókkal együtt közel 140 méter, működő, digitális H0 modulrendszert mutat be.
  Vendég kiállítóink Aradról, Nagyváradról, Budapestről, Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Szolnokról és Debrecenből érkeznek.
  TT méretarányú terepasztal és vitrinmodellek is megtekinthetők lesznek.
  Működő LEGO TECHNIC készletek is bemutatásra kerülnek.
  A pénteki napon kipróbálható egy valósághű mozdony szimulátor is.
  A Viessmann bütykölde mindhárom napon működni fog, ahol vasútmodell épületeket készíthetnek a látogatóink.
  Továbbá vasútmodell árusok és közlekedési kvízjáték is színesíti a kiállítást.
  Jegyárak:
  Felnőtt: 1500.- Ft
  Gyermek 1000.- Ft
  3 éves kor alatt a belépés ingyenes!
  MÁV-, VOLÁNBUSZ fényképes igazolvánnyal, valamint CSABA KÁRTYÁVAL 1000.- Ft
  Gyerekeket, felnőtteket, családokat - tehát minden korosztályt szeretettel várunk rendezvényünkön!

  10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállítás

  KIÁLLÍTÓK:

  Szolnoki Vasúti Almárium – Kondor Balázs gyűjteménye

  A 10. jubileumi Szolnoki Országos Vasúttörténeti-és Vasútmodell kiállításon az 5. alkalommal megjelenő Szolnoki Vasúti Almárium tárlatának fókuszában a vasúti utazás lesz, így várótermi enteriőrök és a MÁV-START égisze alatt reneszánszát élő Utasellátó étterem hangulata elevenedik meg a három napban. Természetesen a szokásos interaktivitás is jelen lesz: Minden látogató vasúti utazási okmányok készítésével teheti emlékezetessé a jubileumi kiállítás élményeit!

  MLVK – Magyar LEGO(R) Vasút Klub

  A LEGO(R)-terepasztalon található építmények a cég által gyártott építőkockákból állnak össze, azonban magukat az építményeket megalkotóik is tervezték, ezeket összeszerelési útmutatóval, előre leválogatott alkatrészekkel nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni. A mai modern, közkedvelt motorvonatokat, a hagyományos kocsikat és a gőzöskorszak vasúti járműveit is megtalálhatjátok. A vonatok számára kb. 170 méternyi vágányt építettek, mely négy állomásból, egy kétvágányú fővonali pályából és egy mellékvonalból áll össze. A kiállítási anyag hat magánszemély 2010 óta gyűjtött összeállítása.

  VOKE Szolnoki Vasútmodellező Klub

  A klub 2013 óta folyamatosan fejleszti és csinosítgatja H0 építési nagyságú, magyar modulszabvány szerint épülő terepasztalait, melyet a mai kornak megfelelően, digitális vezérléssel láttak el. A vonatokat WiFi-n keresztül vezeték nélküli egerekkel és okos eszközökkel irányítják. A 47 elemet számláló rendszerből 44 darabot állítanak ki a márciusi kiállításon. Fiktív, magyar jellegű tájat modelleznek, melybe beletartozik „Mucsaröcsöge” kétvágányú, fővonali állomása, valamint „Epres” fővonali megállóhely is, ugyanakkor a vasútépítés szabványait igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben betartani. A modulokon több mozgó figura és interaktív jelenet lesz látható, továbbá több vasúti korszakhoz igazodó, többnyire valós vonatösszeállítású szerelvényeket mutatnak be az érdeklődőknek.

  Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub és Tatár Gergő magángyűjtő

  A békéscsabai Kandó Kálmán Vasútmodellező Klub és Tatár Gergő magángyűjtő a kiállításon H0 modulrendszerben építkezik, melynek a lényege, hogy szabvány szerint valósítják meg az elképzeléseiket és ezeket össze tudják hangolni más klubokkal és egyesületekkel. Villamos és dízel mozdonyok modelljei és az ezen gépek által továbbított személy- és tehervagonok, elsősorban magyar, osztrák és román vasúttársaságok mozdonyai és vagonjai robognak terepasztaluk sínein.

  Veresegyházi Vasútmodellező Klub

  A Veresegyházi klub terepasztalainak fő témája az 1988-as újravillamosítás előtti Rákospalota – Újpest – Veresegyház – Vác vasútvonal Veresegyház és Csomád állomásai és annak környezete. Ehhez pár korábbi kiállítási hely tiszteletére készült több modul pl.: Szécsény, Ó-Szolnok, de a korábbi valóságnak emléket állítva készültek el Nógrádkövesd, Balatonfenyves, Püspökladány modulok. További asztalaink, az Északi és a Déli-Rendezőpályaudvar teljesen a fantázia alapján készültek, a Fűtőház modul pedig valós alapon készült, némi fantáziával kiegészítve. Legújabb asztaluk az 1931-ben történt biatorbágyi merénylet helyszínét dolgozza fel, ami az esemény 90. évfordulójára készült el. Folyamatban van mindkét rendezőpályaudvar teljes újraépítése. Asztalaik teljesen analóg rendszerben működnek.

  Pataki László

  Pataki László Magyarország, Ausztria, Svájc keskeny nyomközű jellegzetességeit, járműveit, pályaelemeit, környezetét mutatja be H0/H0e/H0m méretarányban  a fonódott vágányú modulterepasztalán.

  Free-MoN Szolnok

  A Free-MoN Szolnok – Kádár Zoltán és családja ismét különlegességgel készül. Terepasztaluk az Amerikai vasutakat, elsődlegesen a Union Pacific teher-, és
  az Amtrak utasszállító társaság nyugati-parti vonalait tükrözi. Amerikában volt szerencséjük személyesen is megismerkedni az ottani vasút világával. A hihetetlen méretű és festésű mozdonyok, valamint a különleges és változatos szerelvények annyira megtetszettek nekik, hogy a terepasztal témáját is ennek mintájára építették. 2000 óta épülő asztalukat folyamatosan bővítik új modulokkal, tereptárgyakkal és vonatokkal. Néhány éve kezdtek 3D nyomtatási technológiával egyedi járműveket, épületeket, jeleneteket, és vasúti szerelvényeket készíteni, amely még különlegesebbé
  teszi digitális vezérlésű terepasztalukat. A Hild téren pedig szintén a család által épített SW8 (1:8 méretarányú) tolatómozdony várja a vasút legkisebb „szerelmeseit”.

  “G” Vasútmodellező Baráti Kör 

  54 négyzetméter felületen – erre az alkalomra egyedileg tervezett pályán – szeretnék bemutatni a kerti vasút világát. A vágányok és a szerelvények a baráti körük tagjainak saját gyűjteményét képezik. Német, osztrák, svájci, amerikai és magyar vasúti járművek modelljei futnak vegyesen. A fő méretarány 1:22,5, de az 1:13-tól az 1:29 méretarányig bármi előfordulhat, ami a 45 mm nyomtávon elmegy. A járművek és a vágányzat időjárásálló, tehát nem okoz gondot, ha a szabadban maradnak. A három pályán három vonat tud egymástól függetlenül, egyidejűleg közlekedni. A járművek digitális vezérlésének köszönhetően számos hang-, fény- és füsthatás teszi teljessé a játékélményt.

  Vasútmodell Kiállítás - 2019. április 12-13-14. - Balassagyarmat

  Idén tizedik alkalommal kerül megrendezésre a vasútmodell kiállítás Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban április 12-14 között.

  A nagy közönségkedvenc - a minőségi modellező termékeiről ismert  és méltán népszerű Viessmann cég támogatásával újra lesz bütykölde, amely minden évben nagy siker arat kicsik és nagyok között egyaránt.

  A látogatók nagy örömére szolgál majd, hogy a Viessmann árusítást is tart a kiállítás ideje alatt. Akciós áron juthatnak modellezési anyagokhoz, makettekhez, elektronikai kiegészítőkhöz. A kínálatban a Kibri és Vollmer termékek is megtalálhatók.

  A MiniBox.hu, Modellvasút Center üzletek kínálatában vasútmodellezési készletek, kiegészítők, modellek, makettek szerepelnek. Az Indóház Magazin kínálatában vasúti témájú könyvek, kiadványok, ajándéktárgyak, emléktárgyak, az újság régebbi számai vásárolhatók meg.

  Idén is lesz TOMBOLA! A fődíj ismét egy kivételes terepasztal, amit Szűcs Miklós készít.

  A facebook oldalon nyereményjátékot indítanak ismét: megosztással és lájkolással családi belépőt lehet nyerni. Részletek itt.

  Kiállítók:

  • Asztalos Csaba - Balassagyarmat - THOMAS és barátai
  • Bencs Zoli - TT analóg terepasztal
  • Beszkid Zoltán - Balassagyarmat - makett, H0e modul
  • Balassagyarmati Vasútmodellező Egyesület -  Balassagyarmat - H0 modulrendszer
  • Borda Tamás - Szécsény - TT digitális terepasztal
  • Borsányi András -TT analóg és digitális terepasztal
  • Csekő György - TT terepasztal
  • Dr. Csekey László - Balassagyarmat - Märklin terepasztal
  • Enyedi László - TT modellek és fűtőház
  • Esztergomi Vasútmodellező Klub - TT terepasztal
  • Gonda Sándor - Balassagyarmat - H0 körfűtőház
  • György József, György Róbert és Nagy Péter - Szlovákia - O és HO mozdonymodellek
  • Heizer László - alias VÁLTÓGYÁRTÓ
  • Ipolynyéki makettezők klubja
  • Lehoczki Gábor - TT terepasztal  és modellek
  • Molnár Balázs - Hatvan - H0 modulrendszer
  • Ortó Gyula - Érd - H0 digitális terepasztal
  • Pecze Peti - Car System
  • Sasvári Norbert - H0 terepasztal
  • Széchenyi Vasútmodellező Klub - Budapest - H0 városi villamos modulrendszer
  • Szűcs Miklós - Budapest - H0 modulrendszer
  • Viessmann - Bütykölde, diorámák, Árusítás

  XI. Adventi Vasútmodell kiállítás Debrecenben

  2018.11.23.- 2018.11.25.

  Tisztelt Érdeklődőink! Ebben az évben már XI. alkalommal rendezzük meg a hagyományos Adventi Vasútmodell kiállításunkat, és Mérnöki előadásokat a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara közreműködésével.
  A kamarai előadások csütörtökön, 22-én lesznek a színház teremben.Ebben az évben először a Clubul Crisana nagyváradi vasútmodellező klubon kívül, még a békéscsabai Kandó Kálmán, és a Szolnoki Vasútmodellező klub is képviselteti magát a saját moduljaikkal! Természetesen az N-es moduljaink is várják az érdeklődőket újonnan épített modulokkal!
  A DERKE Közlekedési egyxesület is már szerves rész e ekiállításunknak! Ők is várják a látogatókat, közlekedési információkkal, érdekességekkel, játékokkal, vetélkedőkkel! Lesz favonatos terepasztal,                     
  Terveink szerint megint lesz mozdonysimogató. A mozdonyok, illetve járművek típusa még meglepetés! A szokásos modell, képeslap és egyéb ajándéktárgyak vásárlási lehetősége mellett a "Fűtőházi sörfőzde"söreit is meg lehet kóstolni.                                                                                                                                                                                           
  Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! 

  X. TEMOFESZT 2018 kiállítás

  2017.10.20.- 2017.10.22.  Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás Balatonfüreden

  2018.08.09.- 2018.08.12. 10:00-18:00 óráig


  IX. Vasútmodell Kiállítás Balassagyarmaton

  2018.03.23.- 2018.03.25. 10:00-18:00 óráig


  Vasútmodell Kiállítás - 2018. március 23-25. - Balassagyarmat

  2018-ban kilencedik alkalommal rendezzük meg vasútmodell kiállításunkat Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 23-25 között.

  Idén is találnak újdonságokat a kiállításra látogatók. Az alapterület - már harmadik alkalommal - ismét több, mint 1000 m2 lesz a földszinten és emeleten.

  A nagy közönség kedvenc - a minőségi modellező termékeiről ismert  és méltán népszerű Viessmann cég támogatásával újra lesz bütykölde, amely minden évben nagy siker arat kicsik és nagyok között egyaránt. Itt a modellezést, makettezést kipróbálni vágyók -akciós áron- megvásárolható épületeket állíthatnak össze. Akik először próbálják és igénylik - segítséget kaphatnak az építés trükkjeihez. Elkészítési idő fél óra és kettő óra között változó a választott csomag bonyolultságától függően.

  A MiniBox, Modellvasút Center üzletek kínálatában vasút modellezési készletek, kiegészítők, modellek, makettek szerepelnek. Az Indóház Magazin kínálatában vasúti témájú könyvek, kiadványok, ajándéktárgyak, emléktárgyak,  az újság régebbi számai vásárolhatók meg.

  Emellett használt modellvasúti járművek, kiegészítők beszerzésére is lesz lehetőség.

  Sok látogató számára volt nagy meglepetés a korábbi kiállításokon, hogy a mozdonyok egy része élethű hangok kíséretében közlekedett és némely gőzmozdony pedig füstöt pöfékelt. Idén is találkozhatnak ezekkel a hangos, füstös mozdonyokkal. Visszatérő kérdés volt: "ez hogy működik?". A digitális technika teszi lehetővé ezt a különleges játékélményt. Az igazi mozdonyok valós motorhangját, fékcsikorgását, kürt működését rögzítik és ezt játsza le a mozdony (a mozdony dekóderében van eltárolva) egy pici hangszórón a sebességének, mozgásának megfelelően. A füstölést egy füstgenerátornak nevezett kütyü biztosítja: a mozdony kéményében elrejtett tartályban levő olajt (különleges, erre a célra használt) égeti el egy fűtőszál.

    Tombola

   Idén is lesz tombola, ahol számos értékes nyeremény mellett annak a fő díja egy igényesen megépített H0 méretarányú terepasztal, és a rajta közlekedő szerelvény.

  Kiállítók

  • Asztalos Csaba - Balassagyarmat - THOMAS és barátai
  • Beszkid Zoltán - Balassagyarmat - makett, H0e
  • Balassagyarmati Vasútmodellező Egyesület -  Balassagyarmat - H0 modulrendszer
  • Borda Tamás - Szécsény - TT digitális terepasztal
  • Dr. Csekey László - Balassagyarmat - Märklin terepasztal
  • Enyedi László - TT modellek és fűtőház
  • Gonda Sándor - Balassagyarmat - H0 fűtőház
  • György József és György Róbert  - Szlovákia - O és HO mozdonymodellek
  • Heizer László - alias VÁLTÓGYÁRTÓ
  • Kisfaludy Zsolt - Pécs - H0 terepasztal
  • Lehoczki Gábor - TT terepasztal  és modellek
  • Naszály Viktor - Balassagyarmat - H0 analóg terepasztal
  • Ortó Gyula - Érd - H0 digitális terepasztal
  • Sasvári Norbert - H0 terepasztal
  • Soós András - Gödöllő - H0 modulrendszer
  • Széchenyi Vasútmodellező Klub - Budapest - H0e modulrendszer
  • Szűcs Miklós - Budapest - H0 modulrendszer
  • Viessmann - Bütykölde, diorámák

  Üzletek

  • Indóház
  • MINIBOX
  • Modellvasút Center
  • Tasnádi Gyula - használt modellek

  Nyitva tartás

   10.00 - 18.00 mindhárom nap

  Belépő:

  • Felnőtt: 1.000- Ft
  • Gyermek: 500- Ft
  • Csoportos iskolai, óvodai: 300- Ft

  Tavaszi zakatolás Debrecenben

  2018.03.16.-2018.03.18.

  X. Adventi Vasútmodell kiállítás Debrecenben

  2017.11.23.- 2017.11.26.


  XXVI. Vasútmodell Parádé Pécs

  2017.11.18.- 2017.11.19.

  IX. TEMOFESZT 2017 kiállítás

  2017.10.06.- 2017.10.08.  VIII. Vasútmodell Kiállítás Balassagyarmaton

  2016.03.10.- 2016.03.12. 10:00-18:00 óráig

  Vasútmodell kiállítás - 2017 - Balassagyarmat

  2017-ben 8. alkalommal rendezzük meg vasútmodell kiállításunkat Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 10-11-12-én.

  Ebben az évben is számos újdonság várja majd a látogatókat. Idén második alkalommal a  kiállítás a földszintet is betölti újra, így több mint 1000 m2 alapterületen sorakoznak a látnivalók!

   

  A minőségi modellező termékeiről ismert  és méltán népszerű Viessmann cég támogatásával újra lesz bütykölde, amely tavaly nagy siker aratott kicsik és nagyok között egyaránt. Itt a modellezést, makettezést kipróbálni vágyók (akciós áron) megvásárolható épületeket állíthatják össze. Akik először próbálják és igénylik - segítséget kaphatnak az építés trükkjeihez. Elkészítési idő fél óra és kettő óra között változó a választott csomag bonyolultságától függően.

  Természetesen vitrinekkel és terepasztallal is jelen lesz a  vasútmodellezők körében jól ismert gyártó.

   

  Az idei évben is jelen lesz széles választékával az Indóház Magazin (vasúti témájú könyvek , kiadványok, ajándéktárgyak, emléktárgyak,  az újság régebbi számai...) és MiniBox (vasútmodellezési készletek, kiegészítők, modellek, makettek…). Használt modellvasúti járművek, kiegészítők vásárlására is lesz lehetőség.

   

  Kiállítók, üzletek:

   

  földszint:

  • Beszkid Zoltán - Makett
  • BTTB klub - modul
  • Asztalos Csaba - THOMAS és barátai
  • VIESSMANN vitrinek, terepasztal, makett építés
  • Ortó Gyula - Érd - H0 terepasztal

   

  emelet:

  • MiniBox - modellbolt
  • Modellvasút Center
  • Pecze Péter - Car-System
  • Borda Tamás - TT terepasztala
  • Esztergomi Vasútmodellező Klub
  • Szűcs Miklós - Budapest - H0 modulok
  • Soós András - Gödöllő - H0 modulok
  • Bencs Zoltán Albertirsa TT Szegedi körfűtőháza
  • Balassagyarmati Vasútmodellező Klub “ Balassagyarmat vasútállomás az 1930-as években” témájó H0 digitális modul terepasztal

   

   

  Tombola

   

  A tavalyi évben hatalmas sikert aratott tombola idén is megrendezésre kerül. A főnyeremény egy részletesen kidolgozott komplett terepasztal H0 méretarányban, gőzmozdonnyal, kocsikkal és vezérlővel Szűcs Miklós és a modellező klubunk felajánlásában.

   

  A terepasztal már megtekinthető a Művelődési Központban.

  A tombolán további, modellezéssel kapcsolatos  értékes nyeremények is kisorsolásra kerülnek.

   

  Tombola húzás: március 12-én vasárnap, a kiállítás zárása előtt 17.30 órakor kezdődik.

  A kihúzott számokat közzétesszük a weboldalunkon, így nem feltétlenül szükséges jelen lenni. A nyeremények átvételére 1 hét áll rendelkezésre.

   

  A belépéskor a kasszánál, minden gyermek (ovis, általános iskolás) leadhat egy rajzot, amiért egy tombolajegyet kap.

  Egy rajz 1 tombolát ér. Egy gyerek egy rajzot adhat be. Az alkotások szabadon választható technikával készülhetnek: akvarell, tempera, ceruza, toll rajz, tus, kréta, stb.

  A méret: A4.

  A téma: vasút, vasútmodellezés.

  A leadott rajzokra kérjük írják fel

  • a készítő nevét
  • iskola nevét, osztályát
  • ovi nevét, csoportját

  A leadott rajzokból - a tavalyi évhez hasonlóan - egy válogatást megjelenítünk a weboldalunkon a fotógalériában.

   

  Minden kedves látogató vásárolhat további jegyeket a tombolára a kiállítás előtt és alatt – egészen a tombolahúzás kezdetéig.

  A tombolaszelvény egyik felére kérjük, hogy feltétlenül írja fel nevét, elérhetőségét (tel. szám) és dobja a lepecsételt tombola gyűjtő dobozba.

   

  A tombola ára: 500 Ft.

   

  Nyitvatartás

   

  10.00 - 18.00 mindhárom nap

   

  Belépőjegy

   

  felnőtt - 700, gyerek - 500 forint

  Klubunk fejlődéséhez felajánlott adományokat, támogatásokat továbbra is köszönettel fogadunk!

   

  Támogatók

   

  Köszönet a támogatóknak, szponzoroknak, segítőknek és mindazoknak akiknek köszönhetően létrejön a kiállítás.

   

  • Viessmann
  • MiniBox
  • Indóház Vasúti Magazin és internetes változata az IHO.hu
  • Ének BT
  • Ipoly TV
  • Megafon Rádió
  • Sprint Dekor
  • Gyarmat TV
  • Balassagyarmat Város Önkormányzat
  • Horváth Kisgép
  • Malom Autó (SAutó)
  • BgyInfo

   

  Várunk mindenkit szeretettel a 2017. március 10-12. közötti hétvégén a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a VIII. Balassagyarmati Vasútmodell Kiállításon az országhatáron innen, és az országhatáron túlról !

  Vasútmodell Parádé Pécsen

  2016.11.19.- 2016.11.20.


  TGV2000 Vasútmodellező Klub kiállítása Kecskeméten

  2016.10.15.- 2016.10.23.


  VIII. TEMOFESZT 2016 kiállítás

  2016.10.07.- 2016.10.09.


  Hegyvidéki vasútmodell kiállítás

  2016.04.14.- 2016.04.17.


  VIII. Vasútmodell kiállítás Debrecen - Józsán

  2016.04.08.- 2016.04.10.

  Hajdú Express Vasútmodellező és Vasútbarát Egyesület április 8 - 10-ig rendezi meg Debrecen - Józsán a már hagyományos VIII.  tavaszváró vasútmodell kiállítását.

  Több, mint 40 méter H0-ás modulrendszer, 20 méternyi N modulrendszer, digitális modell vasút vezetési lehetőség, vasút, autó, repülő, katonai modellek vásárlási lehetőséggel!

  A debreceni Katonai Hagyományörző Egyesület jóvoltából katonai relikviák, tartozékok, bemutatása.

  Mindenkit szeretettel várunk!


  VII. Vasútmodell Kiállítás Balassagyarmaton

  2016.03.18.- 2016.03.20. 10:00-18:00 óráig

  Vasútmodell kiállítás - 2016 - Balassagyarmat

   

  2016-ban ismét megrendezzük vasútmodell kiállításunkat Balassagyarmaton a Mikszáth Kálmán Művelődési Központban március 18-19-20-án.

  Ebben az évben is számos újdonság várja majd a látogatókat. Idén első ízben a kiállítás már a földszintet is betölti, így több mint 2000 négyzetméter alapterületen sorakoznak a látnivalók!

  A nagyobb területen több kiállító, több kiállított terepasztal, és minden eddiginél hosszabb modul terepasztal lesz látható.

  Első alkalommal jelenik meg a vasútmodellezők körében népszerű Viessmann cég Balassagyarmaton, és mindjárt 100 négyzetméreten. Megcsodálhatjuk a demonstrációs terepasztalukat, és vitrinekben bemutatják a gyártmányaiknak egy bő keresztmetszetét. Köztük lesznek az ez évi nürnbergi játékkiállítás alkalmával elkészült újdonságok is. Lehetőség lesz a termékeik helyszíni megvásárlására, továbbá működtetni fogják az általuk csak "bütyköldének" nevezett foglalkoztatási helyet.

  Itt a modellezést, makettezést kipróbálni vágyók (akciós áron) megvásárolható épületeket a gyár gyakorlott szakembereinek felügyeletével állíthatják össze, akik segítenek elsajátítani az építés trükkjeit.

  Elkészítési idő fél óra és kettő óra között változó a választott csomag bonyolultságától függően.

  Az idei évben is jelen lesz széles választékával az Indóház (vasúti témájú könyvek , kiadványok, ajándéktárgyak, emléktárgyak...) és MiniBox (vasútmodellezési készletek, kiegészítők, modellek, makettek…).

  Kiállítók, üzletek:

  - MiniBox modellbolt

  - Beszkid Zoltán - Makett

  - Pecze Péter - Car-System

  - Borda Tamás TT terepasztala

  - Esztergomi Vasútmodellező Klub

  - Borsányi András - Hatvan TT analóg

  - Asztalos Csaba - THOMAS és barátai

  - Dr Csekey László - H0 MARKLIN terepasztala

  - Szűcs Miklós Budapest H0 modulterepasztal

  - VIESSMANN bemutató, árusítás, makett építés

  - Bencs Zoltán Albertirsa TT Szegedi körfűtőháza

  - Liszt Ferenc EuroCity Vasútmodellező Klub Hatvan

  - A kiállítás idején az Indóház Magazin ajándékboltot működtet

  - Balassagyarmati Vasútmodellező Klub H0 digitális modul terepasztal

  Tombola:

  Az idei kiállítás szenzációja a tombola fődíja: egy komplett H0 méretarányú analóg működő terepasztal, mozdonnyal, kocsikkal, vezérlővel Szűcs Miklós és a modellező klubunk felajánlásában. A terepasztal a művelődési házban megtekinthető lesz a kiállítás előtt. További, modellezéssel kapcsolatos nyeremények is sorsolásra kerülnek.

  Tombola húzás: március 20-án vasárnap, a kiállítás zárása előtt 17.00 órakor kezdődik.

  A kihúzott számokat közzétesszük a weboldalunkon, így nem feltétlenül szükséges jelen lenni. A nyeremények átvételére 1 hét áll rendelkezésre. 

  A belépéskor a kasszánál, minden gyermek (ovis, általános iskolás) leadhat egy rajzot, amiért egy tombolajegyet kap.

  Egy rajz 1 tombolát ér. Egy gyerek egy rajzot adhat be. Az alkotások szabadon választható technikával készülhetnek: akvarell, tempera, ceruza, toll rajz, tus, kréta, stb.

  A méret: A4.

  A téma: vasút, vasútmodellezés.

  A leadott rajzokra kérjük írják fel

  • a készítő nevét
  • iskola nevét, osztályát
  • ovi nevét, csoportját

  A leadott rajzokból egy válogatást megjelenítünk a weboldalunkon a fotógalériában.

  Minden kedves látogató vásárolhat további jegyeket a tombolára a kiállítás előtt és alatt – egészen a tombolahúzás kezdetéig.

  A tombolaszelvény egyik felére kérjük, hogy feltétlenül írja fel nevét, elérhetőségét (tel. szám) és dobja a lepecsételt tombola gyűjtő dobozba.

  A tombola ára: 500 Ft. 

  Nyitvatartás:

  10.00 - 18.00 mindhárom nap

  Belépőjegy:

  felnőtt - 500, gyerek - 300

  Várunk mindenkit szeretettel a 2016. március 18-20. közötti hétvégén a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban a VII. Balassagyarmati Vasútmodell Kiállításon!

  http://www.bgyvmk.hu/


  VIII. Debreceni Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás

  2015.11.20.- 2015.11.22. 9:00-18:00 óráig

  Idén a 20 éves HEXVAVE, 2015 november 20 - 22-ig, VIII. alkalommal rendezi meg Debrecenben, a VOKE Egyetértés Művelődési Központban a szokásos év végi, nemzetközi  vasútmodell kiállítását! Ebben az évben 57 méternyi H0-ás modullal, 18 méternyi N-es modullal, és mintegy 10 méternyi keskeny nyomközű, H0e modullal várjuk kedves érdeklődőinket!

  November 19 -én tartja A Hajdú Bihar Megyei Mérnöki kamara a mérnöki előadások rendezvénysorozat soronkövetkező rendezvényét, melyet természetesen bárki megtekinthet!

  Részletek a honlapon! http://hbmmk.pwstudio.hu/view_newsletter/114

  Most is vendégünk a nagyváradi vasútmodellező klub, Ők a HOLOD állomás makettjét, és hozzá tartozó íveket hoznak magukkal! Visszatérő vendégeink között üdvözölhetjük a Viessmann-Kibri-Vollmer céget, akik ismét sok érdekességet hoznak magukkal! Lesz vasútmodell, képeslap, naptár, és még sok érdekes vásárlási lehetőség!A DERKE Egyesület szintén jelen lesz, a tőlük már megszokott utastájékoztatással, friss menetrendekkel.

  A kiállítás helyszínét egy nosztalgia busszal (IKARUS 311) is meg lehet közelíteni! A buszon váltott jegyek a kiállítás belépőjébe is beleszámítanak! A menetrendjét hamarosan közzé tesszük!                                              

  http://hajduvolan.hu/nosztalgiabusz-22.html                                                     

  Természetesen -mint eddig már sokszor - most is lesz "Keressétek meg" kereső játék! Azzal a különbséggel, hogy most már nem csak a H0-ás modulon kell keresgélni, hanem minden kiállítót bevonunk a játékba! A támogatóink nagyszerű felajánlásain kívül, fődíjként kisorsolunk egy ízletes, "20 éves a HEXVAVE" tortát a Napsugár cukrászda felajánlásában!

  Minden érdeklődőt sok szeretettel vár a 20 éves HEXVAVE Egyesület!


  A TGV 2000 Klub Vasútmodell Kiállítása Kecskeméten

  2015.10.10.- 2015.10.18. 9:00-18:00 óráig

   

  A klub honlapja: http://tgv2000kmet.atw.hu/


  VII. TEMOFESZT Nemzetközi Vasútmodell Fesztivál

  2015.10.09. 10:00 - 2015.10.11.

  Közép és Kelet Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása 5000 m2-en, közel 30 terepasztal, 130 kiállító! Szinte minden méretarányban és építési nagyságban láthatók a működő vasútmodellek.

  Az idei fesztivál nemzetköziségét a külföldről érkező, nagy, terepasztal kiegészítőket gyártó cégek jelentik. Most először a Viessmann, nagy standdal és makett összeszerelő interaktív helyszínnel mutatkozik be! Itt lehet bevállalni a bátrabb, kezdő modellezőknek, hogy összeépítsenek egy kisebb épület. De, aki a terepépítés trükkjeire kíváncsi az is megtalálja a lehetőséget a terep építőanyagok kipróbálására a Vasútmodell-centrum jóvoltából.

  Terepasztalok tekintetében, most nem lesz annyi nagy modulrendszer, inkább a kisebb, hagyományos terepasztalok lesznek többségben.  Természetesen ez nem azt jelenti, hogy modulrendszerű asztalok nem lesznek, csak kisebb és kevesebb látható majd belőlük. Csak megnyugtatásként lesz H0, H0e – magyar és Osztrák klubok közösen -TT, N, LGB modul. A „szoba-terepasztalok” között, építési nagyság tekintetében, már nagyobb lesz a választék: 0, H0, H0e, TT, N, Z,

   A már nagysikerű, LGB, Lego város, Playmobil vasúti témája mellett egy vájatkormányos versenyautó pálya bemutató is látható lesz.

  A vasúti vitrinmodellek között igazi ritkaságok régiségek mellett más közlekedési eszközök, mint pl: buszok, autók, sőt még sci-fi makettek is láthatók lesznek.

  A kiállítás egyik betételeme a tavalyi évben nagy sikert aratott, KAMION és MUNKAGÉP show! 500 m2-en – a 2014-es TEMOFESZT-en „csak” 350 m2 volt a területük! - fognak dolgozni az RC járművek! Kb. 20 m3 földet mozgatva terepet, utat építenek vagy hordják, rakodják az építőanyagokat.

  Aki a virtuális vasutat kedveli, annak is érdemes eljönni, mert a SIMSIG ismét látványos bemutatót tervez!

  Több helyen is lesz olyan terepasztal, amit a látogatók ki is próbálhatnak!

  Az Élő Minivilág Környezetvédelmi Alapítvány IKARUS 280-as csuklósa is kint lesz a rendezvényen, benne a busz hosszával megegyező, a tudatos környezetvédelmet bemutató terepasztalával.

  A Magyar Vasúttörténeti Parkban interaktív programok is várják a látogatókat, mint pl.: Kerti-vasúton utazás, hajtányozás, fordítókorongozás, mozdonyon utazás, elektromos kisautózás és a sok régi mozdony, kocsi!

  A rendezvény rossz idő esetén is látogatható, mivel a terepasztalok a kőrfűtőházban lesznek felállítva! Egy igazi családi hétvégét kínálunk! Kamerát, fényképezőgépet mindenki hozzon! Érdemes!

   

  Belépőjegy árak: 

  A belépőjegy árak eltérnek a Vasúttörténeti Park általános áraitól, melyet a szervező cég határozott meg.

  Felnőtt: 2.400.- Ft

  Diák, nyugdíjas: 1.500.- Ft

  Gyermek: 1.000.- Ft ( 3-6 éves korig. 3 év alatt ingyenes)

  Családi jegy: 5.000.- Ft /2 felnőtt + 1-3 gyerek (14 év alatti gyerekek!/

   

  A szervező cég és a TEMOFESZT hivatalos honlapja: www.temofeszt.hu


  XIII. Vasútmodell Kiállítás Hatvanban 2015. szeptember 4-6.


  EUROTRACK Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás 2015. augusztus 29-30.

  Jegyelővételwww.jegy.hu/program/eurotrack-2015-nemzetkozi-vasutmodell-kiallitas-60225

  Keressék a rendezvényt a Facebook-on: https://www.facebook.com/groups/eurotrack.2015/

  Jelen állás szerint a következők biztosan ott lesznek a kiállításon:

  Association des Modélistes Havrais Amateurs - http://amha.asso.free.fr/
  Ar-Rail Club Arad - http://arrailclub.uv.ro/
  BAROSS GÁBOR Vasútmodellező és Vasútbarát Klub -http://www.vasutmodellklub.hu/
  Batsányi János Vasútmodellező Klub Tapolca
  BoBo Vasútmodellező Club -https://www.facebook.com/bobovasutmodellezoclub?fref=ts
  BYGMODELL Vasútmodellezési Szaküzlet - http://www.bygmodell.hu/
  Club Feroviar Bucuresti - http://cfbuc.wordpress.com/
  Clubul Feroviar "Crisana" Oradea - http://rail-crisana.uv.ro/activitati.htm
  FaBattka Models - http://www.fabattka.gportal.hu/
  Győri Vasútmodellező és Vasútbarát Klub -http://vasutmodellezes.5mp.eu/web.php?a=vasutmodellezes
  Interessengemeinschaft Modellbahn Kaarst eV - http://www.modellbahn-kaarst.de/news.htm
  Klub železničných modelárov Komárno -https://www.facebook.com/pages/K%C5%BDM-KN/181374741949527
  La Traction Coutancaise - http://tractioncoutancaise.wix.com/ltc50
  Láng Vasútmodellező és Modulépítő Egyesület -https://www.facebook.com/lavaegyesulet
  MiniBox modell és makett webáruház - http://minibox.hu/
  Modellbahnklub - BK 1951 Wien - 
  http://www.bk1951wien.at/
  Modelleisenbahnclub Aachen E.V. - http://www.mec-aachen.de/
  Modeligaume Virton- http://www.modeligaume.be/
  Rail Club du Pays de Meaux - http://www.railclubdupaysdemeaux.org/
  Rail Miniature Caennais - http://railminiaturecaennais.webnode.fr/
  Rijnmund Groep Module Baan Nederland -http://www.rgmb.nl/Rijnmond_Groep/Home.html
  Solent Model Railway Group - http://solentmodelrailwaygroup.webs.com/
  Váltógyártó - https://www.facebook.com/Valtogyarto
  Viessmann Modellgyártó Kft http://www.viessmann-modell.com


  VI. Vasútmodell Kiállítás Balassagyarmaton - 2015. március 13-15.

  Kiállítók:

  • Borda Tamás TT terepasztala
  • Asztalos Csaba THOMAS és barátai
  • Dr Csekey László H0 MARKLIN terepasztala
  • Bencs Zoltán Albertirsa TT Szegedi körfûtõháza
  • Liszt Ferenc EuroCity Vasútmodellezõ Klub Hatvan
  • Szûcs Miklós Budapest H0 nagy méretû terepasztala
  • A kiállítás idején az Indóház Magazin ajándékboltot mûködtet
  • Balassagyarmati Vasútmodellezõ Klub H0 digitális modul terepasztala

  Keresse a kiállításon a MiniBox.hu standját!

  Bővebb információ: http://www.bgyvmk.hu/

  A tavalyi kiállításról készítettük:

  Utoljára megtekintett
  Még nem tekintett meg egy terméket sem.

  Kosárba

  Kosárba helyezve

  Betöltés...

  ...
  Hiba

  Sikertelen művelet

  Ismeretlen hiba, kérjük, próbálja újra.